Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το πρώτο παιδί του σωλήνα (video)

Η πρώτη in vitro γονιμοποίηση έγινε στην Αγγλία. Και ήταν το μακρινό 1973, μόνο που η εγκυμοσύνη διήρκησε μόνο μερικές μέρες... Το 1977, όμως, η γονιμοποίηση του ωαρίου της κυρίας Brown πέτυχε 100% και το 1978, στο Oldham toυ Manchester ήρθε στον κόσμο η Louise Brown, το πρώτο παιδί του σωλήνα.


Οι γονείς, Lesley και John Brown , προσπαθούν απεγνωσμένα για τουλάχιστον εννέα χρόνια να αποκτήσουν παιδί. Είναι σχεδόν αδύνατο για ένα πρόβλημα με τις σάλπιγγες της Lesley.

Στο ζευγάρι προτείνεται από τους γιατρούς του "Γενικού Νοσοκομείου του Μάντσεστερ" στη Βρετανία, μια τεχνική που τώρα είναι γνωστή με το ακρωνύμιο IVF (εξωσωματικής γονιμοποίησης). Η τεχνική είναι επιτυχής και η Louise βλέπει το φως του ήλιου. Στη συνέχεια, το ζευγάρι θα έχει μια δεύτερη κόρη, Natalie, με την ίδια μέθοδο. Και οι δύο αδελφές απέκτησαν παιδιά αργότερα, το 1999 και το 2006, με φυσική σύλληψη.

Ιούλιος 2008. Ο Robert Edwards(αριστερά). Η Luise Brown(δεξιά), κρατώντας τον υιό της Cameron. Στη μέση η μητέρα της, Lesley Brown. Στα 30στα γενέθλια της Luise.




Στην Ελλάδα, το πρώτο παιδί με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1982, με καισαρική τομή. Παρών ήταν ο δρ. Στέπτοου, ο οποίος χειρούργησε τη μητέρα Στέλλα Ιορδανίδου, πλαισιωμένος από το επιτελείο των ελλήνων επιστημόνων, με επικεφαλής τους Αλκ. Κόλλια και Στ. Κτενά. Η Χριστίνα Ιορδανίδου ήταν το 13ο παιδί του σωλήνα παγκοσμίως.

Πληροφορίες από:
pamesamo
aolnews
pupia.tv
newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Followers

Member
Powered By: BWidgets