Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Ποιος ήταν ο πρώτος υπερήρωας;

Ο πρώτος "κουστουμάτος" υπερήρωας που κυνηγούσε το έγκλημα δεν ήταν ο Superman.

Ένας υπερήρωας είναι ένας τύπος ο οποίος είναι αφιερωμένος στη προστασία του κοινού από διάφορους εγκληματίες. Φοράει χαρακτηριστική στολή και με κάποια δύναμη που έχει πατάσει το έγκλημα και απαλλάσσει το κοινό από αυτούς.

Πολλοί νομίζουν ότι ο πρώτος υπερήρωας που δημιουργήθηκε είναι ο superman ο οποίος κυκλοφόρησε το 1938. Όμως τέσσερα χρόνια πριν, το 1934, εμφανίστηκε σε εφημερίδα ο Mandrake ο Μάγος "Mandrake the Magician". Δημιούργημα του Lee Falk.

Από τις πρώτες έγχρωμες εικόνες
Ο Lee Falk δημιούργησε τον Mandrake σε ηλικία 19 ετών το 1924. Δέκα χρόνια αργότερα το πούλησε στο King Feature Syndicate. Ο ίδιος δεν είχε, όπως έλεγε, καλλιτεχνική φλέβα και ανέθεσε τον σχεδιασμό του Mandrake στον εμπορικό καλλιτέχνη Phil Davis.
Narda


Ο Mandrake είναι ένας μάγος ο οποίος βασίζεται σε μια ασυνήθιστα γρήγορη υπνωτιστική τεχνική. Όπως σημειώνεται σε λεζάντες, όταν ο Mandrake έκανε τις χαρακτηριστικές χειρονομίες, τα θύματά του έβλεπαν ψευδαισθήσεις. Χρησιμοποιούσε αυτήν την τεχνική σε κακοποιούς, συμπεριλαμβανομένων γκάνγκστερ, τρελούς επιστήμονες, εξωγήινους, και χαρακτήρες από άλλες διαστάσεις για να πατάξει το έγκλημα. Είχε για βοηθό του τον Lothar και την αγαπημένη του Πριγκίπισσα Narda.
2ος/1935
15/6/1935

Τις δυνάμεις του ο Mandrake τις απέκτησε μέσα από την πολύχρονη εκπαίδευση του στο Θιβέτ, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Ένας από τους δασκάλους, ο Luciphor, αργότερα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για το κακό, υιοθέτησε το όνομα «Cobra», και εμφανίστηκε στο κόμικ ως ο κακός (όπως γίνεται στα περισσότερα). Όπως πολλές από τις ιστορίες κόμικς , το Mandrake έχει υποβληθεί σε κάποια εξωραϊσμό όλα αυτά τα χρόνια. Συμπεριλήφθηκε ο κακός αδελφός Derek . Ένα ενοχλητικό κορίτσι η Leonore Και ένας καλοήθης ηλικιωμένος master ο Theron.


Το 1939 η Columbia κάνει παραγωγή στη σειρά "Mandrake the Magician" με πρωταγωνιστές τον Warren Hull ως Mandrake και τον Al Kikume ως Lothar. Η σειρά είναι διαθέσιμη σε DVD.

Ο Phil Davis απεβίωσε το 1964 και τη θέση του πήρε ο Harold Fredericks Jr.
Ο δημιουργός του Mandrake, Lee Falk, απεβίωσε τον Μάρτιο του 1999.




Σημειώσεις:
1) Ο superman είναι ο πρώτος υπερήρωας με δικό του περιοδικό κόμικ.
2) Υπάρχουν πολλοί θαυμαστές του Ποπάυ που τον θεωρούν τον πρώτο υπερήρωα γιατί δημιουργήθηκε το 1929.

3) Οι περισσότεροι αποδέχονται ως πρώτο υπερήρωα τον Mandrake.
4) Μία πολύ καλή σελίδα για τον Mandrake είναι η: MANDRAKE.
5) Ο Batman δε θεωρείτε υπερήρωας.
6) Η λέξη superhero χρονολογείτε από το 1916.  Η γυναίκα superhero λεγόταν superheroine.
7) Η σειρά του 1939 στο IMdb
8) Mandrake=Μανδραγόρας

Eπεισόδιο πιλότος του 1954 στο NBC. Πρωταγωνιστούν ο Coe Norton ως Mandrake, ο Woody Strode ως Lothar και η Lisa Howard ως Princess Narda


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Followers

Member
Powered By: BWidgets